Se de som trotsade de hårda vindarna på Åsele marknad Foto: Lin Kleiven

Blåsten ställde till det på Åsele vintermarknad

Publicerad

I helgen är det den årliga Åsele vintermarknaden. Det blåste mycket under lördagen och besökarna blev inte så många som förväntat.

– Det har inte varit lika många som beräknad. Det blåser jättemycket. Men vi kan inte styra över vädret, säger Lin Kleiven är evenemangsansvarig

På Åsele vintermarknader är det många aktiviteter, bland annat traditionsenlig torghandel, pimpeltävling och dansklasser. Men vädret ställde till det under lördagen – och besökarna blev inte så många som förväntat.

– Hade det inte varit blött och blåsigt hade det varit mer människor ute. Men vi ställde inte in iallafall, säger Lin Kleiven.

Fått vindsäkra

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm i Västerbottensfjällen, och en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i inlandet.

Blåsten har varit besvärlig för de tävlande på pimpeltävlingen Åselenappet, som är en av Sveriges största pimpeltävlingar. Och knallarna på marknaden har fått vindsäkra stånden.

– De har fått ta av plasten av marknadsstånden, för annars skulle de flugit iväg, säger Lin Kleiven.

Marknaden pågår fram till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.