SVT:s reporter Marilén Karlsson rapporterar från brottsplatsen. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Offret och misstänkte mördaren bekanta med varandra

Uppdaterad
Publicerad

Stämningen är sorgsen i byn Agnäs utanför Bjurholm efter att en man i 50-årsåldern hittats död under tisdagen. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord och berättar nu att offret och den misstänkte känt varandra sedan tidigare.

Det var under tisdagseftermiddagen som polis larmades till en fastighet i Agnäs. På plats hittades en man i 50-årsåldern död. En man i 40-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt polisen var de båda bekanta med varandra.

”Båda är hemmahörande i södra Sverige, men har koppling till orten”, skriver polisen på sin sajt.

Misstänkt mord i Agnäs

Avspärrat för teknisk undersökning

Polisen har spärrat av ett stort område runt två fastigheter i byn och har sedan tisdagen bland annat genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen, sökt med hund och även hållit inledande förhör.

– Utredningsläget ser bra ut. Vi arbetar i dag vidare med att kartlägga händelseförloppet och dokumentera brottsplatsen. Husrannsakningar ska genomföras och fler förhör ska hållas, både med den misstänkte och med andra personer som kan ha uppgifter av intresse, säger David Helgesson, chef vid grova brott i polisområde Västerbotten.

Sorgsen stämning

SVT:s reporter på plats beskriver en sorgsen stämning.

– Det är förfärligt när sånt här sker i en liten by, säger en boende i närheten som SVT pratat med.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Agnäs

Mer i ämnet