• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Här är vägsträckan på Bockholmsvägen där en 23-årig man omkom inatt. Boende har sedan tidigare varit kritiska mot hur vägen är utformad. Foto: SVT

Boende längs olycksvägen kritiska till sträckan

Längs Bockholmsvägen där en ung man inatt omkom i en trafikolycka, bor det flera personer som tidigare reagerat på att det ofta körs för fort på den vältrafikerade sträckan.

Det var igår kväll vid 22.30-tiden som en ung man voltade med sin bil längs Bockholmsvägen vid Tuvan strax utanför Skellefteå. Bilen träffade en vägtrumma, och trots att mannen fördes med ambulans till sjukhus så gick hans liv inte att rädda.

Anhöriga och boende i närheten av olycksplatsen hade under söndagen samlats för att sörja den omkomne 23-åringen. Bland de som var först till platsen efter kraschen var ett par privatpersoner som bor längs vägen i Tuvan.

– Det är hemskt tragiskt att måsta säga det men jag har bara väntat att det ska ske en olycka med dödlig utgång, säger Lennart Olofsson som igår kväll var först på plats.

”Till och med yrkestrafiken kör för fort”

Han bor i Tuvan, granne med vägen där det enligt honom går fort. Väldigt fort. Trots att det är 70 kilometer i timmen som gäller hela vägen från Anderstorp till Stackgrönnans skola.

– Jag tror jag vågar påstå att 99 procent kör för fort här och jag blir så arg för det är till och med yrkestrafiken som kör för fort, berättar Lennart Olofsson.

Enligt honom har boende längs sträckan vid ett flertal tillfällen försökt få gehör hos myndigheter om att något behöver göras för att få ner hastigheten på trafiken, inte minst eftersom det också är en väl trafikerad väg.

– Svaret har varit att det ingenting går att göra. När han kom fram till olycksplatsen igår kväll hade grannar redan ringt och larmat och han kontrollerade så att det inte var fler i bilen.

– Man ville ju veta att det inte var fler skadade också eftersom det här är i anslutning till cykelvägen som går längs vägen.

I dag ser han från gården hur vänner och anhöriga samlas vid olycksplatsen.

– Jag blir bedrövad. Det är bara så tragiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer