Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Oklart var det har börjat” – se bilder från området och hör räddningsledaren John Östlund berätta om insatsen. Foto: Patrik Samuelsson

Brand i modulområde i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En tvåvåningsbarack brann i Ursviken utanför Skellefteå på onsdagen. Larmet kom strax efter lunch och sju enheter var på plats.

– Branden tros ha startat i krypgrunden av baracken, då man hittade en brand där, säger André Nielsen, operatör på SOS Alarm.

Det har varit kraftig rökutveckling på platsen. Räddningstjänsten är fortfarande kvar och arbetar med att förhindra spridning. I nuläget har den mesta röken avtagit och räddningstjänsten beräknas lämna området inom kort.

– Vi har förmodligen haft en brand någonstans nere i byggnaden, oklart var det har börjat. Det finns ju en hel del brännbart material där under, säger insatsledare John Östlund.

Förutom flera enheter från räddningstjänsten har även två ambulanser varit på plats. De har nu lämnat området och ingen person är lastad.

De som bodde i baracken jobbade vid batterifabriken i Skellefteå och får nu tillgång till vakanta boenden på samma modulområde, berättar Sanna Bäckström, kommunikatör vid Northvolt.

– Vi har personal på plats som hjälper till med information, stöd och mat till kvällen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.