Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Centerpartiet i Robertsfors vill förenkla för boende att bygga nära vattnet. Foto: Berno Jonsson/SVT

Centern i Robertsfors vill lätta på strandskyddet för mer byggande av bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Robertsfors är ett av de starkaste Centerfästena i landet på kommunnivå även om Socialdemokraterna har haft makten under de senaste mandatperioderna. Men nu siktar Centern på att ta tillbaks initiativet och föreslår lättnader i strandskyddet.

– Vi vill få till förenklingar i regelverket så folk får bygga och bo där de vill framförallt nära vatten, säger Lars Tängdén (C) som är oppositionsråd i Robertsfors.

Tidigare har Socialdemokraterna styrt med egen majoritet i kommunen men under den senaste mandatperioden med hjälp av Vänsterpartiet.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

– Men vi vet att vi har ett starkt stöd här i mellanbygden och siktar på att göra ett bättre val nu i höst. Vi vill satsa inte bara i tätorten Robertsfors utan även runt om i byarna och i hela kommunen, säger Lars Tängdén.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

Mer i ämnet