Foto: TT Nyhetsbyrån

Centrumbrons alternativ diskuteras i Riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas Katarina Köhler ska idag fråga infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) när Alliansen tänkt börja bygga om E4an i Skellefteå.

I interpellationen skriver Köhler att Allianspartierna i Skellefteå argumenterat att en omdragning av E4:an vore en bättre lösning än en centrumbro,men att något sådant projekt inte finns med i planerna fram till 2025.

Köhler undrar därför om infrastrukturministern tänkt att tidigarelägga en omdragning av E4 genom Skellefteå.

Centrumbron i Skellefteå

– Ett beslut om en omdragning av E4:an är utom Skellefteåalliansens händer, beslutet ligger hos riksdagen, men någon bro ligger inte i regeringens planer de närmaste åren. Jag får helt enkelt anta att frågan är väl förankrad hos allianskollegorna i riksdagen med tanke på argumentationen inför folkomröstningen, säger Katarina Köhler.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) svarade på frågan under onsdagens interpellationsdebatt. Hon medgav att någon satsning på E4an förbi Skellefteå inte fanns i den nationella planen i dagsläget. Elmsäter-Svärd menar dock att förutsättningarna för att en omdragning av E4an ska kunna påbörjas tidigare har förbättrats med den nya planeringsprocessen Rikdagen röstat igenom.

Se hela interpellationsdebatten här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centrumbron i Skellefteå

Mer i ämnet