Vissa har rört sig mer, andra mindre under pandemin. Foto: Anders Wiklund / TT

Chatt: Rör du dig mer eller mindre under pandemin?

Uppdaterad
Publicerad

Både i Storuman och Malå anordnas det hälsotävlingar i maj för att få fler att röra på sig. Men hur har coronapandemin påverkat ditt motionerande? Har du rört på dig mer eller har det blivit mest stillasittande inomhus? Se vad publiken svarade nedan. Chatten är nu stängd.

SVT rapporterade · Rör du dig mer eller mindre under pandemin?

Tack till alla som delat med sig av sina erfarenheter! Nu stänger vi chatten för den här gången.

SVT · Kolbjörn Lindberg

Vardagsmotionen är borta men jag tränar mer nu än innan hemmaarbetet. Målet är att hålla detta och sätta en ny standard för mig själv!

Joanna

Mycket mindre då arbetsbelastningen, jobb inom vården, blivit mycket tuffare. Otroligt lite energi kvar efter arbetspasset. Blir promenader på lediga dagar men finns ingen ork de dagar jag varit på jobbet, tyvärr.

Elisabeth

Då tiden för pendling försvinner blir det mer tid till motion.

Maud

Jag rör mig mycket mer! Tiden det tog att bilpendla har frigjorts till förmån för konditionsträning. Helt perfekt! Men arbetstiden har däremot blivit mer stillasittande, på jobbet går man omkring och pratar med kollegor istället för att ringa.

Jonas

Skönt att bara gå ut med stavar 1 tim om dagen och slippa endel av sk träningshetsen med gym m m

Ingrid

Önskar jag kunde men p.g.a värk blir det bara kortare promenader.
Överst på önskelistan är en el-cykel så man tog sig ut....å ni som undrar....p.g.a. åtta knäoperationer kan jag inte använda en vanlig cykel då knäna inte klarar belastningen.

Anonym

Typ ingen vardagsmotion, cykelpendlingen uteblir med hemmajobb. Har istället börjat träna regelbundet och skapat en vana som jag hoppas att jag behåller i "normalläge", dvs när jag börjar jobba på arbetsplatsen: )

Anna-Karin

Oförändrat. Fryser bort kilona samt äter mindre .

Tord

Har nog tränat mer nu under pandemin. Jag har alltid tränat själv och har haft mer tid nu då det mesta andra fritidsaktiviteter lagts på is.

Jan-Åke

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer