Foto: TT/Privat

Christina Rickardsson om chocken i fallskärmsklubben: “Vi blöder” 

Publicerad

Umeå fallskärmsklubb är i chock. “Just nu känns det svårt och varje hjärtslag smärtar”, skriver författaren och föreläsaren Christina Rickardsson från Vindeln, som är en av medlemmarna i Umeå fallskärmsklubb. 

I ett Facebookinlägg skriver Christina Rickardsson om sorgen och chocken i klubben som förlorade nio medlemmar i gårdagens flygkrasch. 

“Vi är i chock, jag är i chock. Jag sörjer. Jag försöker greppa att detta hänt. På riktigt. Att den värsta flygolyckan på 30 år i Sverige drabbade vår lilla klubb”, skriver Richardsson.

Hon beskriver klubben som en stor familj. 

“Därför värmer det extra mycket att så många av er i Umeå och runt om i Sverige visat oss kärlek denna svåra stund. För vår lilla klubb sörjer. Vi blöder. Andetagen känns tunga nu då vi saknar våra vänner. Både dem vi kände väl och dem vi just börjat lära känna. Det finns inga ord att beskriva detta. Jag hittar dem i alla fall inte.”

”Varje hjärtslag smärtar”

Christina Rickardsson skriver också om alla liv som påverkas och om vägen vidare. 

“Igår fick jag frågan ‘Christina hur går vi vidare från något sånt här?’. Jag ville svara att vi minns alla de fina stunderna som vi delat och lever för dem som inte längre finns med oss, men just nu känns det svårt och varje hjärtslag smärtar. Så jag svarade; jag vet inte. Tillsammans.”

SVT Västerbotten har kontaktat Christina Rickardsson. Hon vill inte medverka i en intervju men har godkänt att vi citerar hennes Facebookinlägg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet