Foto: SVT

Umeåbon efter terrordådet: Vi ska försöka ta oss ut

Publicerad

Magdalena Windalen från Umeå är just nu på en weekendresa i Stockholm. Hon var en av de som fick bevittna terrordådet på Drottninggatan i Stockholm där fyra personer har omkommit.

Magdalena Windalen och hennes väninna anlände i går till Stockholm. Tanken var att de skulle ha en trevlig weekend men det började istället med att de båda undkom lastbilens framfart. De såg inte bilen komma, men hörde kraschen.

Dagen efter terrordådet berättar hon att det har börjat lugna ner sig och fokus ligger nu på att hon och kompisen ska försöka ta sig ut på stan.

Terrordådet i Stockholm

– Det är det värsta jag kommer vara med om, den känslan igår när vi sprang från platsen kommer alltid finnas kvar men samtidigt måste man leva i nuet och de får inte sätta skräck i vårt samhälle. Vi ska försöka ta oss ut och känna att man inte behöver vara orolig och rädd, berättar Magdalena Windalen.

En protest mot terrorismen

Deras plan för dagen är att återvända till Drottninggatan och hon poängterar att det är viktigt att vi nu står upp mot terrorismen.

– Det är en protest från mig och min väninna, att gå förbi där allt hände, och känna att idag är det lugnt. Vi ställer upp för varandra och vi håller ihop och står upp mot terrorismen, det är viktigt att ta sig ut och visa att ni försöker men ni kommer inte lyckas.

Hon förklarar att hon är tacksam för att hon klarat sig och säger att hon mår bra idag även om det är en överdrivt.

– Jag lever men det har satt sina spår, lukterna, bilderna och skriken kommer aldrig försvinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet