Åklagare i fallet om mordet på Berghem kommer under söndagen att begära att de två misstänkta häktas. Foto: TT

Två personer begärs häktade för mordet på Berghem

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som sitter anhållna misstänkta för mordet på en kvinna i 60-årsåldern på Berghem i Umeå begärs häktade under söndagen. Detta meddelar polisen.

Kvinnan i 60-årsåldern hittades död i stadsdelen Berghem i Umeå under onsdagen. Inledningsvis misstänkte polisen att det rörde sig om dråp, men efter en brottsplatsutredning konstaterade man att kvinnan mördats.

LÄS MER: Grannen: ”Hon var en vänlig och trofast människa”

Kvinna mördad i Umeå

En man och en kvinna i 50-årsåldern greps och anhölls under torsdagen, skäligen misstänkta för brottet, den lägre graden på misstankesskalan. Nu begärs alltså båda två häktade och enligt Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten, höjs misstankesgraden.

Enligt Åklagarmyndigheten ska mannen begäras häktad sannolikt misstänkt för mord, medan kvinnan fortfarande är skäligen misstänkt. Häktningsförhandlingarna förväntas inledas under måndagen. I övrigt vill varken polis eller åklagare gå ut med fler uppgifter i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet