Heimstadens vd Patrik Hall och Bernt Andersson (S) styrelseordförande i Bostaden. Foto: SVT

De vill köpa Bostadens lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Det företag som står som köpare till Bostädens lägenheter är fastighetsbolaget Heimstaden. Det har tidigare köpt av allmännyttan ibland annat Luleå.

Heimstaden som är ett av nordens största bostadsbolag blir köpare av de 1600 hyreslägenheter som det kommunala bostadsbolaget Bostaden vill sälja.

Heimstadens vd menar att det inte kommer att bli några stora förändringar för hyresgästerna. Det kommer bland annat att hålla sig till de hyresnivåer som finns i Umeå.

Bostadens utförsäljning

LÄS MER: Hyresgästföreningen: Blev tagna på sängen

– Det kommer inte att bli någon extra höjning när lägenheterna byter ägare. De boende kan känna sig alldeles lugna, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

De som bor i området kommer ha möjlighet att flytta över sin kötid till Heimstadens kösystem, under en period.

- I vårt system är det också kötid som är en stor styrande faktor, men man ska även ha hyfsat goda vitsord om man kommer från en annan bostadsägare, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden

LÄS MER: Försvarar beslutet om bolagets utförsäljning

Behöver mer personal

Sju personer berörs i Bostaden och kommer erbjudas att följa med till det nya företaget som ska anställa personal lokalt.

– Vi kommer också att behöva anställa mer personer när vi etablerat oss, säger Patrik Hall.

Lägenheter som kan säljas

Carlshem:

Flintvägen 2-6, 3-15, 10-72.

Gnejsvägen 1-47, 2-14.

Kvartsvägen 5-13.

Kvartsvägen 3 (tomtmark).

Mariehem:

Mariehemsvägen 15-19, 21-25.

Morkullevägen 11

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadens utförsäljning

Mer i ämnet