Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mer larm, avåkningar och trafikolyckor” – hör ambulanschefen Mattias Larssons råd till trafikanter. Foto: SVT, Tommy ForsgrenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Risk för snökanon i Västerbotten – ambulansen tar höjd för många olyckor: ”Förväntar oss mer jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att komma stora mängder snö längs kusten i Västerbotten under torsdagen. Snöovädret riskerar att ställa till det i trafiken och ambulansen tar höjd för många olyckor.

– Det kan komma jättemycket på kort tid. Mer än en halvmeter säkert. Det finns risk för en så kallad snökanon, säger Deana Bajic, SVT:s meteorolog.

Snöfallet började under torsdagsförmiddagen och väntas bli kraftigt under dagen längs hela kusten i Västerbotten. Värst väntas det bli vid Skellefteå och ner till Robertsforsområdet.

Det kraftiga snöandet kan bland annat leda till begränsad framkomlighet på vägarna. Snöandet kommer också att fortsätta under veckan.

– Det kommer att minska i intensiteten under torsdagsnatten för att sedan öka igen på fredagen. Även på lördag kommer det att snöa. Det kommer att komma stora mängder, säger Deana Bajic, SVT:s meteorolog.

Men i norra Sverige är man van vid snö. Kommer det verkligen att ställa till med problem?

– Det kan bli dålig sikt och snödrev. Sedan när det kommer så här stora mängder under kort tid så är det frågan om man hinner röja undan. Då kan det bli problem.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här bildas en snökanon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter