• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör rektorn Annelie Lundberg om den uppmärksammade debatten Foto: Daniel Marklund, SVT

Debatten om vegetariska menyn chockar förskolans rektor

Publicerad

Ikväll, torsdag sänds Opinion live direkt från förskolan Gitarren i Umeå. Anledningen är den högljudda debatt som pågått sedan förskolan meddelade att man inför en köttfri meny för barnen. Rektorn Anneli Lundberg är häpen över vilka proportioner det hela fått.

Enligt rektorn har nyheten om förskolan Gitarrens vegetariska meny fått stor spridning i media och att det kommit in många negativa kommentarer från personer på internet.

– Jag måste vara naiv men jag trodde inte att det skulle bli en sådan enorm debatt om det här, säger rektor Anneli Lundberg.

Hon är samtidigt tydlig med att det varit mest positiva kommentarer och att det kommit mycket uppskattning från hela Sverige. När hon får frågan kring hur det känns att ställas in för debatt i ämnet i Opinion live så säger hon att hon helst hade sluppit.

– Jag önskar att jag inte hade suttit här idag. Jag önskar att det hade varit en mer naturlig sak att servera mer grönt i skolan, säger Lundberg.

Debatten har spritt sig långt utanför Umeå och frågan tas nu upp i Opinion live. Programmet ser du från klockan 22 här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer