Foto: SVT

Delar av Dikanäs skola kan stängas av

Publicerad

Det blir ingen flytt av Dikanäs skola till mindre lokaler. Det har utbildningsnämnden i Vilhelmina kommun beslutat. Men nu har skolchefen fått i uppdrag att hitta andra sätt att spara pengar på.

Anledningen till att eleverna inte kommer att flyttas till mindre lokaler i huset intill är att besparingen inte blev så stor som man hoppats. Det var VK först med att berätta.

Enligt skolchefen Christer Staaf så finns det också problem med att blanda skolverksamhet och annan verksamhet i samma lokaler. Han har nu fått i uppdrag att hitta alternativa sätt att spara pengar, bland annat att se om man kan stänga delar av skolan.

Vilhelminas krisande ekonomi

– Det går 13 elever på väldigt många kvadrat, vilket innebär att det kostar för mycket. Går det att stänga klassrum och på det sättet minska städ och underhåll? Hur kan vi minska lokalytorna? säger Christer Staaf till SVT.

Förslagen ska presenteras för politikerna i slutet av januari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilhelminas krisande ekonomi

Mer i ämnet