Detta har hänt kring Rönnäsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades mördad i sitt hem i Rönnäs utanför Vilhelmina. Även hans sambo skadades svårt. Idag åtalas männen som bland annat misstänks för mord och våldtäkt.

21 november 2014: Polisen undersöker en gård i byn Rönnäs som ligger utanför Vilhelmina i Västerbotten. SVT Nyheter Västerbotten fick snabbt in uppgifter om att en person bragts om livet. Senare under kvällen bekräftas detta av polisen. En 56-årig man som bodde i huset hade mördats.

23 november 2014: Utredningen växer. Nu visar det sig att den mördade 56-åringens sambo också skadades svårt.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

– När polis och ambulans kom till huset hittades kvinnan skadad. Hon fördes till sjukstugan i Vilhelmina för vård, sa Dan Andersson, pressansvarig hos polisen i Västerbotten.

26 november 2014: Tre män häktas misstänkta för mordet i Rönnäs. Några misstänks för grov våldtäkt och misshandel. Männen är 56, 42 och 36 år gamla. 42-åringen begär kändisadvokaten Leif Silbersky som advokat, vilket beviljas.

– Han förnekar all inblandning i brott, sa Leif Silbersky.

Åtal skulle väckas redan i december 2014, men det har dröjt fram tills idag på grund av den omfattande utredningen.

1 april: Utredningen växer. En 15-åring misstänks för skyddande av brottsling och en 17-årig pojke misstänks för vapenbrott.

17 april 2015: Åklagare Andreas Ekengren och Stina Westman lämnar in åtalet till Lycksele tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

Mer i ämnet