Utredningen kring misstänkta mordet i Malå har växt, och i slutet av april är fem personer häktade misstänkta för mord. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Detta vet vi om det misstänkta mordet i Malå

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndag den 13 februari hittades en skadad man i 30-årsåldern i en bostad i Malå. Han avled senare och en förundersökning om mord inleddes. Här är vad vi vet i nuläget.

  • Offret är enligt polisen utsatt för våld med någon form av tillhygge.
  • Offret larmade själv polisen innan han avled av sina skador.
  • Polisen förstärkte närvaron i Malå och tekniker undersökte en lokal i centrala Malå i samband med våldsdådet.
  • En kvinna i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern har sedan februari suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet.
  • Tidigare i utredningen var en pojke under 18 år och en man i 55-årsåldern missstänkta i fallet, men de är avskrivna från utredningen.
  • 25 april greps och anhölls två män i 20-25 årsåldern på sannolika skäl misstänkta för mord. Även de häktades. En av dem släpptes senare
  • I slutet av april anhölls och häktades ytterligare en person – en man i tonåren, också misstänkt för mord. Totalt är det nu fem personer som sitter häktade misstänkta för mordet. Enligt åklagaren ingår de alla i en familjekonstellation. Enligt åklagaren finns det en stark motivbild.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i Malå skadas med ett tillhygge och larmar själv efter hjälp. Han avlider senare av sina skador och polisen rubricerar händelsen som mord. Här har du fallet på en minut. Foto: SVT, google earth, Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malå

Mer i ämnet