Utredningen i Malå växer allt mer – från februari fram till den 30 april har totalt fem personer häktats, alla misstänkta för mord. Foto: Per-Anders Fredriksson/SVT

Utredningen kring misstänkta mordet i Malå växer – fem personer häktade

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring det misstänkta mordet i Malå växer. På söndagen häktades ytterligare en person misstänkt för mord. Totalt är det fem personer, som ingår i en familjekonstellation, som sitter häktade.

En kvinna i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern har sedan februari suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet i Malå.

I veckan greps ytterligare två män i 20-årsåldern. En av männen är son till den kvinna som sitter häktad sedan tidigare. Mannen som är 22 år häktades under torsdagen av Skellefteå tingsrätt misstänkt för mord.

Misstänkt mord i Malå

Vill inte kommentera klientens inställning

Hans advokat Erik von Ahn ville inte kommentera ärendet eller sin klients inställning till anklagelserna.

– Jag vill inte lämna några uppgifter om utredningen, sade han.

Den andre mannen som är 23 år gammal är också häktad sedan i fredags.

En femte person häktad

Under fredagskvällen frihetsberövades alltså en femte person, en ung man i tonåren. På söndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han tillhör samma familjekonstellation, en gruppering, där vi ser en stark motivbild varför det här inträffat, säger åklagaren Andreas Nyberg.

Den unga mannen har erkänt grov misshandel men motsätter sig häktning, enligt åklagaren.

Offret ska själv ha larmat om att han blev attackerad, innan han sedan avled av sina skador. I videon nedanför berättar åklagaren Andreas Nyberg om fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malå

Mer i ämnet