Polis utreder misstänkt mord i Norsjö. Foto: Patrik Samuelsson/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Död person hittad i Norsjö – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna har hittats död i Norsjö. Polisen i Västerbotten meddelar på lördagskvällen att man startat en förundersökning om misstänkt mord.

Upptäckten anmäldes till polisen strax innan tvåtiden på eftermiddagen. Först att rapportera om dödsfallet var tidningen Norran, som skriver att personen hittades död i ett soprum. Polisen ville först inte ge någon mer information i ärendet än att man misstänker att det skett ett grovt brott i Norsjö.

LÄS MER: Oklara omständigheter bakom brottet i Norsjö

Klockan 20.20 gick polisen ut med att det är en äldre kvinna som hittats död, och bekräftar att man just nu rubricerar händelsen som misstänkt mord:

”Omständigheterna på platsen samt skadorna på kvinnan är av sådan art att polisen misstänker att kvinnan bragts om livet. Polisen har inlett förundersökning gällande mord och förundersökningen är inne i ett mycket intensivit skede”, skriver polisen på hemsidan.

Dörrknackning

Kvinnan hittades på en adress på Åkargatan i centrala Norsjö. Under kvällen arbetar ett stort antal poliser i området för att knacka dörr, och man håller även polisstationen öppen för att allmänheten skall kunna komma dit och lämna uppgifter.

Den döda kvinnans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet
Polis utreder misstänkt mord i Norsjö. Foto: Patrik Samuelsson/SVT
Avspärrningar runt huset där det misstänkta mordet begåtts. Foto: Patrik Samuelsson/SVT
En person har hittats död i Norsjö, och polisen misstänker grovt brott. Foto: SVT Design