Foto: SVT

Domen efter knivdådet överklagas inte

Publicerad

Tingsrättens friande dom efter dödsfallet vid Morö Backe torg kommer inte att överklagas. Åklagaren Andreas Nyberg tror inte att hovrätten kommer att ändra domen och avstår från att överklaga.

Enligt domen friades den 25-årige misstänkte gärningsmannen, som stått åtalad för mord alternativt dråp efter att ha dödat en 20-årig man. Tingsrätten menade att 25-åringen försvarade sig och att nödvärnet räckte för att han skulle slippa straff.

– Jag har analyserat domen och tycker inte att det finns utrymme för överklagan, säger Nyberg.

Dramat på Morö Backe

Har det varit ett svårt beslut att fatta?

– Både ja och nej. Jag delar inte tingsrättens majoritets åsikt om nödvärnsrätten, men ur mitt perspektiv måste jag fundera på om jag kan nå framgång i hovrätten, och det tror jag inte, säger Andreas Nyberg.

Han säger att det på ett sätt känns sorgligt med beslutet då den friande domen får stora konsekvenser för målsägandens anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Morö Backe

Mer i ämnet