Sjuksyrror på ortopeden i Umeå släpper ny singel. Foto: SVT

Dr Love – ny hit från ortopeden

Uppdaterad
Publicerad

Först gjordes en musikvideo för att locka fler sjuksköterskor att söka jobb på kliniken. Nu kommer ortopedsköterskornas uppföljare – skivan Doktor Love.

– Vi har spelat in den tillsammans med Peter Hedén och Jan Andersson som skrivit texten. Vi tycker det är en bra låt, säger Linda Åström sjuksköterska vid ortopedkliniken i Umeå.

– Det finns inget roligare. Det är ett gemensamt intresse för musik som vi har. Det har bara rullat på för oss, förklarar kollegan Erica Prytz.

Började med rekryteringsvideo

Det hela började för två år sedan när personalen vid ortopeden på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå bestämde sig för att göra något åt personalsituationen på kliniken.

– Vi var ständigt kort om folk. Det var svårt att få sköterskor att söka sig hit. Vi ville visa att vi var ett hipp gäng som hade kul. Det var så musikvideon om ortopeden kom till, berättar Linda Åström.

– Videon slog bra. Vi fick många nya sköterskor och idag är vi fullbemannade. Sen föddes idén med en platta, säger Linda Åström

Sökte till Melodifestivalen

Dr Love är egentligen avsett för årets melodifestival, men det räckte inte och Dr Love har inte gått vidare.

– En ny låt är på gång. Vi jobbar och sliter. Så är väl läget just idag för oss, säger Emelie Wemmersten.

– Men det bästa är att vi har så kul både på jobbet och med musiken. Vi får väl se vad det blir i framtiden avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.