Foto: Privat.

Ortopeden släpper ny singel

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera framgångsrika och virala musikvideor sökte sig ortopeden i Umeå till Melodifestivalen 2016, men utan resultat. Nu släpps den tänkta mello-låten som singel.

Det började med en rekryteringssång för att ragga sjuksköterskor till ortopedkliniken i Umeå och sedan dess har den musikaliska karriären tagit fart på riktigt med flera virala hits som följd.

Under höstan 2015 gick sjuksköterskorna på ortopedkliniken ut med att de skulle söka sig till Melodifestivalen 2016, något de dessvärre inte lyckades kvala in till.

Släpper singel

Den sista januari väljer nu sjuksystrarna Linda Åström, Emelie Wemmersten och Erica Prytz att släppa låten som singel, och förhoppningen är att den ska ta dansgolven med storm.

– Det här är jättekul att få komma ut i musikvärlden. Låtskrivarna Jan Andersson och Peter Heden tyckte att vi skulle släppa låten på Spotify och Itunes, och nu ska vi göra det, säger Linda Åström.

En upptempolåt

Vad låten handlar om vill de behålla för sig själva till dess att den är släppt.

– Men jag kan säga att det är en bra upptempolåt och jag hoppas att den kommer att spelas på diskogolven framöver.

Hur känns det att få släppa en singel?

– Det är klart att vi blev lite besvikna över att vi inte kom med i Melodifestivalen. Men samtidigt hänger vi inte läpp. Vi ska söka in nästa år med en ny låt som Jan Andersson och Peter Heden kommer att skriva, säger Linda Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.