• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunnar Lindberg var en av alla 75-plussare som tog sig till den centrala vaccinationsmottagningen i Umeå idag och möttes av en lapp på dörren. Foto: SVT

Drop-in-vaccineringen öppnar igen – då var det stängt i Umeå: ”Olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen drog drop-in-mottagningarna igång igen i Västerbotten. Men på campus i Umeå blev det en miss. Många som som tagit sig till området fick vända till en skylt i dörren.

– Det är jättesynd att blev så, planen var att starta upp allamottagningar idagmen det blev inte så, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i region Västerbotten.

Torsdag den 1 september var den officiella dagen då mottagningarna återigen skulle öppna upp för drop-in-besök med vaccinering. Trots det ombads personerna som inte bokat tid, att komma tillbaka under fredagen istället.

– Det är en stor introduktionsdag på campus idag och det skulle bli för trångt. Vi fattade det beslutet kort innan drop-in besöken skulle börja där, men det finns information att läsa sig till på 1177 till exempel, säger Ronny Lestander.

Coronaviruset i Västerbotten

Var informationen tillräcklig från er sida?

Olyckligt att det blev så, om vi fått informationen tidigare att det skulle krocka hade vi givetvis hunnit förbereda folk mer på det men det finns mycket tider att boka framöver.

Se några av personerna som försökte besöka vaccincentralen idag i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet