Foto: SVT

Efter dödsolyckan på E12: Kvinna vårdas för allvarliga frakturer

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna vårdas för allvarliga frakturer efter den svåra olyckan längs E12 utanför Hemavan på onsdagskvällen. En norsk kvinna i 20-årsåldern omkom.

Totalt sex personer var inblandade i olyckan klockan 19 på onsdagskvällen. En personbil och en lastbil kolliderade i en backe vid Umasjö på en sträcka som tidigare fått kritik för att vara osäker.

I personbilen färdades fem unga norska medborgare i ålder från 17-27 år. En ung kvinna i 20-årsåldern omkom i olyckan. En annan kvinna vårdas fortfarande på sjukhus.

Enligt Merethe Myrvang på sjukhuset i Helgeland fördes hon igår till universitetssjukhuset Nord-Norge i Tromsö med allvarliga frakturer.

– Hennes tillstånd var stabilt, säger hon till SVT.

Två andra skadade kunde skrivas ut från sjukhus redan igår uppger NRK. Lastbilschauffören uppgavs tidigt ha klarat sig fysiskt oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.