Foto: Jan Färingö/SVT

Efter kaoset: lägret har splittrats

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kördes EU-migranterna som bodde i husvagnar på Klockarbäcken i Umeå bort av Umeå kommun. Efter det har lägret splittrats. Vissa tog sin tillflykt till Skellefteå.

Det var på tisdag morgon som Umeå kommun tagit hjälp av polisen vid avhysningen av EU-migranterna på Klockarbäcken i Umeå. Polisen hade kallats in för att se till att allt gick lugnt till. Umeå kommunen ansvarade för själva avhysningen.

Undan för undan rullade vagnade bort från lägret. De flesta tog sin tillflykt till parkeringen bakom Media Markt, men nu har lägret splittrats.

”Upprörande”

– Det är väldigt upprörande att kommunen inte kan erbjuda en alternativ uppställningsplats. Flera har tagit sin tillflykt till kyrkans mark i Baggböle. Där lär de få stå kvar. Tre vagnar åkte till Skellefteå, säger Roland Laestander, Pingstkyrkan i Umeå.

Vad händer för den här gruppen nu?

– Man kan säga att stormen har bedarrat, sedan får vi se vad framtiden utvisar, säger Laestander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-migranter i Västerbotten

Mer i ämnet