Hör ägaren Stefan Nilsson om insamlingen som gjort att skivbutiken får vara kvar. Foto: SVT

Efter konkurshoten – nu räddas Burmans

Uppdaterad
Publicerad

Sen drygt en vecka tillbaka kom nyheten att skivbutiken Burmans i Umeå var konkurshotad. Men det är många som visat sitt stöd och tack vare en insamling och hjälp från olika håll så ser framtiden ljusare ut.

– Jag är enormt tacksam för all kärlek folk visat. Jag tror att det går att rädda butiken och driva den vidare. All stöttning har visat att det här stället betyder något för folk, säger ägaren Stefan Nilsson.

Lisa Miskovsky: ”Mitt andra hem”

Under måndagen var Burmans musik kallad till Umeå tingsrätt för konkursförhandling. Men efter bland annat en stödkonsert så har 200 000 kronor samlats in, som täcker två tredjedelar av skulden. Ulf Johansson är en av flera förbipasserande som glädjs åt att butiken får leva vidare.

– Jätteroligt att ni fortsätter, det är en viktig affär för Umeå, säger han.

Lisa Miskovsky tillsammans med ägaren Stefan Nilsson. Foto: SVT

Även artisten Lisa Miskovsky tycker att skivbutiken fyller en viktig funktion.

– Det är en fast punkt för de flesta musikerna här, viktigt för kulturlivet och musiken att butiken lever kvar, säger Miskovsky.

Nu har de på sig till nästa måndag att få ihop 100 000 kronor som fattas för att täcka skulderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.