Under livsmedelskontrollen som gjordes den 4 september i år misslyckades restaurangen på samtliga kontrollpunkter.
Rengöringen i lokalen var eftersatt då det bland annat fanns torkade degbitar vid degmaskinen, smutsiga lastpallar som användes som hyllor på golvet och kraftig lukt av cigarettrök i köket – men också en säng i skafferiet.
– Det är väldigt sällsynt skulle jag säga. Det är ju inte ett boende, säger livsmedelsinspektören Stefan Johansson.
Stefan Johansson var inte själv på kontrollen men menar att personal på restaurangen sagt till hans kollega att de använde madrassen för att vila på.
– Det här tillhör egentligen inte vårt uppdrag men det är ju inte ett vandrarhem. Det finns andra krav på boenden.
Mögliga grönsaker
På punkten ”rengöring och utrustning” misslyckades restaurangen också på grund av smutsiga kylskåp innehållande mögliga grönsaker och ett handfat utan tvål med en smutsig tyghandduk hängandes bredvid.
Utöver detta var det för hög temperatur i vissa kantiner i kyldisken samt felaktig allergiinformation. Personal ska ha uppgett att när glutenfri mat lagas tas tillbehör från vanliga kylrännan, men vid kontrollen var denne täckt med kontaminerad vetemjöl.
De två senaste åren har brister gällande rengöring och personhygien noterats vid livsmedelskontroller på restaurangen.
– Jag har varit där för längesen, då fanns ingen säng i skafferiet men det fanns brister i rengöringen, säger Stefan Johansson.