Polisen ska nu öka sin närvaro i stadsdelen Ålidhem. Arkivbild från centrala staden. Foto: SVT

Efter överfallen: Polisen stärker sin bevakning

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera överfall på Ålidhem i Umeå stärker nu polisen sin närvaro i området. ”Vi har sett en ökad oro”, säger polisens kommunikatör Malin Axroth.

Oron bland boende och folk som rör sig på Ålidhem i Umeå har ökat efter att två kvinnor överfallits av okända, maskerade män inom loppet av två veckor. Nu stärker polisen sin bevakning i området.

Exakt hur många fler poliser det innebär är oklart, men det blir ”en högre polisiär närvaro än normalt”, säger polisen.

Flera överfall i Umeå

– Trygghetsfrågan är parallellt med att minska brottsligheten vårt huvuduppdrag. Vi har sett en ökad oro i området och därför anser vi att det är klokt att lägga resurser på att finnas där, säger polisens kommunikatör Malin Axroth.

Finns det anledning att vara orolig?

– Nej, det tycker jag inte, inte mer än att man bör ha normal vaksamhet och försiktighet när man rör sig ute, till exempel på väg hem från krogen, säger Axroth.

För den som ändå känner sig oroad kan det vara bra att gå hem tillsammans med kompisar, ringa efter taxi eller be om skjuts av någon bekant tipsar polisen. 

Läs också: Nytt våldtäktsfall i centrala Umeå

Ingen misstänkt gärningsman har gripits i något av de senaste överfallen. Nu hoppas polisen få in tips som kan leda till ett gripande.

– Vi kommer att ta ett omtag vad gäller dörrknackningen kring den senaste händelsen och kommer också att hålla kompletterande förhör med målsäganden, säger Malin Axroth, kommunikatör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet