Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter överfallen: Polisen efterlyser vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna blev sent på tisdagskvällen misshandlad utanför Ålidhems kyrka i Umeå. Polisen arbetar intensivt med fallet. Samtidigt har det under de senaste månaderna begåtts fler våldsbrott i stadsdelen och polisen söker nu efter vittnen som kan ha gjort relevanta iakttagelser.

– Vi fortsätter att jobba med fallet från i tisdags och är intresserade av att komma i kontakt med folk som kan ha gjort intressanta iakttagelser, säger Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Det var vid 22-tiden på tisdagen som en kvinna i 20-årsåldern blev misshandlad av en för henne okänd gärningsman vid Ålidhems kyrka. För ett par veckor sedan anmälde en annan kvinna att hon blivit attackerad i ett soprum, även det på Ålidhem. Och under hösten anmäldes ett flertal våldtäktsförsök mot kvinnor i studentområdet på Ålidhem. Men polisen ser ingen koppling mellan de olika överfallen.

Flera överfall i Umeå

– Det finns ingenting som tyder på att händelserna har något samband, säger Tobias Gustafsson.

Tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet