Efter att problem med inomhusmiljön på Psykiatricentrum i Skellefteå kan nu verksamheten tvingas flytta. Foto: SVT

Efter sjukdomslarmen – psykiatrin kan flyttas

Publicerad

Det har länge varit problem med inomhusmiljön på Psykiatricentrum i Skellefteå och nu har skyddsombudet gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket eftersom man anser att ingenting har hänt.

Men Håkan Viklund, biträdande verksamhetschef på psykiatricentrum säger att man nu tittar på om verksamheten kan flytta till andra lokaler.

– Vi har vetat om att det varit bekymmer under lång tid och vi har också gjort ganska stora ingrepp i lokalerna för att försöka åtgärda problemen. Vi har bland annat kollat all ventilation och grunden, men ändå inte hittat orsaken.

Enligt anmälan som skyddsombudet gjort till arbetsmiljöverket har många i personalen fått omfattande symptom som extrem trötthet, utslag, torra slemhinnor och försämringar av astma.

”Skyndar så fort det går”

I början av sommaren träffades arbetsgivaren och skyddsombudet för att få till stånd en åtgärdsplan och enligt Håkan Viklund ser man nu över möjligheter att flytta verksamheten.

– Vi har nu tillsammans med fastighet börjat se över om verksamheten kan flytta till andra lokaler, men också det tar tid.

Finns någon tidsplan för när verksamheten kan tänkas flytta till nya lokaler?

– Nej, det finns ingen tidsplan, men vi skyndar så fort det går.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer