Nu är det torra tider och kristna bönder går ut med en uppmaning: ”Be för lantbruket”. Foto: Christine Olsson/TT, Lars Pehrson /SvD/TT

Efter torkan – kristna bönder ber om regn

Uppdaterad
Publicerad

Det är extremt torrt i markerna på flera håll i landet, något som ställt till problem för bönderna. Föreningen Kristna bönder ber nu till högre makter.

Kristna bönder har runt 80 medlemmar över hela landet och nu är regn deras högsta önskan. Herbert Nyman är mjölkbonde i Piteå och har gått ut med en uppmaning till bönderna att be en väderbön, antingen på egen hand eller samlas flera stycken.

– Inte ens meteorologerna kan ju förutspå vädret, hoppas Gud välsignar oss med regn, säger ordförande Herbert Nyman.

Endast sol i sikte 

Till veckan väntas uppemot 30 grader i Västerbotten flera dagar i följd och prognoserna utlovar få regndroppar. För bönderna innebär torkan att foder kommer bli en bristvara till hösten. Herbert berättar att bönder kan tvingas till nödslakt på grund av foderbristen och att det redan är långa köer till slakterierna.

  • En förening där kristna bönder får samlas.
  • Erbjuder bland annat bönehjälp, träffar och stödlinje på Jourhavande bonde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet