Efter upprepade brandlarm på Maja Beskowskolan har man nu satt in väktare i korridorerna. Men redan på första dagen med väktare har det brunnit igen i en papperskorg. Foto: Julia Örtegren/SVT

Efter upprepat stök – väktare ska patrullera på Maja Beskowskolan i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

På Maja Beskowskolan i Umeå utlöstes flera brandlarm de gångna veckorna på grund av bland annat e-cigaretter eller eld i papperskorg.

Nu informerar skolan vårdnadshavarna om att de anlitar väktare som kommer att patrullera i korridorerna.

– För att trygga miljön för såväl elever som personal har vi för avsikt att anställa mer pedagogisk personal på sikt, men redan från imorgon har vi väktare på plats, skriver skolans rektor Helena Arctaedius och biträdande rektor Thomas Vänman i ett meddelande som gick ut till alla föräldrar, och som SVT Nyheter Västerbotten har tagit del av.

Vissa brandlarm har även utlösts då någon har tryckt larmknappen.

Senaste utryckning på måndag

– Syftet är att öka vuxennärvaron i korridorer och andra utrymmen där bränder har uppstått, öka tryggheten och för att förebygga att fler bränder uppstår, skriver de vidare.

Senast på måndagseftermiddagen fick brandkåren rycka ut till Maja Beskowskolan med anledning av en brand i en papperskorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.