”Jag känner att jag inte passar in riktigt” – hör Emil Nyström berätta Foto: Privat/Peter Lundmark, SVT

Emil från Umeå fick stroke som treåring – berättar i SVT:s barnprogram

Uppdaterad
Publicerad

Emil Nyström från Umeå var tre år när han fick en hjärnblödning. Orsaken visade sig vara en hjärntumör. Idag är han tolv år och berättar nu sin historia i SVT:s programserie ”Så lever jag”.

– Det är otroligt utmanande när man är så ung som Emil var att få hjärnblödning för han har inte så mycket muskelminnen. Han var tvungen att lära sig gå igen och använda höger hand för att kompensera för att han inte kunde använda vänsterhanden, säger mamma Jenny Nyström.

Emil har sina funderingar om framtiden och vad han kommer uppnå. Det finns många saker han fortfarande inte kan. Till exempel oroar han sig för att han aldrig kommer att få ett jobb eller ett körkort.

Se mer i klippet ovan eller hela programmet i SVT Play.

”Så lever jag” är en serie som produceras av SVT i Umeå och som handlar om barn som lever annorlunda och känner sig annorlunda jämfört med sina kamrater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.