Foto: SVT

Anställd vid Northvolt död i sviterna av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En arbetare som har varit anställd vid bygget av batterifabriken Northvolt ett i Skellefteå har dött i sviterna av covid-19. Detta bekräftar Northvolts kommunikationschef.

–  Vi mottog beskedet om en medarbetare som avlidit med sorg och bestörtning, säger Jesper Wigardt.

Det rör sig om en man som är gästarbetare och anställd hos en underleverantör. Han har avlidit efter en tids sjukdom.

– Hans arbetskamrater har förlorat en mycket uppskattad och respekterad kollega. Det har hållits en tyst minut på arbetsplatsen för att hedra honom, säger Jesper Wigardt, Northvolts kommunikationschef.

Coronaviruset i Västerbotten

Omständigheterna kring dödsfallet är ännu inte helt klarlagda men enligt kommunikationschefen lämnade gästarbetaren Skellefteå i mitten på januari.

– Några dagar efter att han kom hem fick han diagnosen covid-19 och det är ungefär det jag kan säga, kommenterar han.

Jesper Wigardt vill inte dra några slutsatser eller göra några analyser utifrån dödsfallet utan poängterar att företaget arbetar vidare på alla sätt som det bara kan för att upprätthålla en säker arbetsmiljö med bland annat testning i stor skala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet