Foto: SVT

En person befaras drunknad i Åsele

Uppdaterad
Publicerad

Enligt räddningstjänsten tror man att en person drunknat i Ångermanälven under natten mot torsdagen. Man misstänker att en skoter kört genom isen och enligt polisen är en person saknad. Anhöriga är underrättade om den misstänkta drunkningen.

Det var vid 04-tiden natten mot torsdag som SOS fick larm om en misstänkt drunkning i Åsele. Inringaren ska ha sett en skoter köra på isen och att ljusskenet plötsligt försvann.

– Vi har varit framme på platsen och man kan se ett skoterspår som tar slut vid en vak så vi befarar att en person finns under isen där, säger Magnus Holmberg, räddningschef i beredskap.

Fortsätter sökandet under dagen

Vid 06-tiden var man tvungen att avbryta sökandet på grund av vädret. Räddningstjänsten har avslutat ärendet som nu ligger hos polisen istället.

– Vi kommer att fortsätta sökandet med dykare och eventuellt polishelikopter under dagen, säger Elisabeth Glaas, kommunikatör vid polisen.

Enligt räddningschefen är isarna väldigt tunna i inlandet och Magnus Holmberg uppmanar till försiktighet.

– Det har varit mycket plusgrader nu under vintern så jag vill varna för svaga isar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.