Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecca Andersson är enhetschef på Äldreomsorgens rekryteringscentrum i Umeå. Hon är väldigt nöjd med satsningen att locka fler pensionärer till arbete. Foto: Ida Sandberg/SVT

Enhetschefen hyllar sommarjobbande pensionärer i Umeå: ”Viktigaste satsning vi gjort”

Publicerad

Umeå kommun erbjöd 25 procent högre lön för pensionärer som kunde tänka sig att arbeta inom vård och omsorg under sommaren. Resultatet blev drygt 20 nya arbetsvilliga äldre.

– Det är den viktigaste satsningen vi gjort, säger Rebecca Andersson, enhetschef på Äldreomsorgens rekryteringscentrum .

Under våren efterlyste Umeå kommun pensionärer med erfarenhet från vård och omsorg och drygt tjugo personer nappade på erbjudandet. Utöver den vanliga lönen så tjänar de 25 procent extra, oavsett om man jobbar enskilda pass eller en längre period.

Rebecca Andersson, enhetschef på Äldreomsorgens rekryteringscentrum, är väldigt nöjd med satsningen.

– Det är den viktigaste satsningen vi har gjort. Det som är extra roligt är att vi har fått in nya personer för oss, som kanske har arbetat åt andra arbetsgivare tidigare.

Trots satsningen saknas det fortfarande runt 17 personer inom äldreomsorgen inför sista perioden av sommaren som börjar den 18 juli.

Hör Rebecca Andersson i klippet om varför det är värdefullt med livserfaren personal inom äldrevården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.