Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ger varandra tips och råd, det är en viktig gemenskap” – se och hör familjens tankar om fjällresan och gemenskapen. Foto: Mira Myllyniemi/SVT

Ensamstående föräldrar hjälps åt – åker på påsklovsresa till Hemavan

Uppdaterad
Publicerad

Det är ekonomiskt tufft för många ensamstående föräldrar – som tvingas att välja bort aktiviteter som blivit för dyra. Men föreningen Makalösa föräldrar har ordnat så ett stort gäng från Umeå åka till fjällen under påsken.

– Den här gruppen är som en stor familj, säger Kirenia Guerrero Casas som är medlem i föreningen.

Linda Söderström är ordförande för föreningen Makalösa föräldrar Umeå och menar att det märks att föreningens medlemmar har det svårt att få ekonomin att gå ihop nu när räntor, hyror och mat kostar mer än tidigare.

– Vi satsar på att sponsra våra aktiviteter för att göra det billigare så att fler kan vara med, säger Linda Söderström.

Amanda Guerrero Casas, 11 år, har fått många kompisar via föreningen och det hon ser mest framemot är att åka med dem i backarna.

– Jag ska prova att åka både slalom och snowboard, det ska bli jättekul, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.