Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har aldrig varit med om att stoppa ett pågående bygge”, säger Rolandas Rekasius, vd för Kauno Tiltai. Foto: Pressbild, Arkivbild/SVT

Entreprenören förnekar avtalsbrott kring byggstoppet av Karlgårdsbron i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Entreprenören Kauno Tiltai anser att de inte begått avtalsbrott genom att stoppa bygget av Karlgårdsbron i Skellefteå.

– Enligt lagen har vi rätt att stoppa bygget i en månad, säger vd:n Rolandas Rekasius.

Det var i måndags som företaget stoppade sitt arbete med bron, efter en långdragen konflikt med Skellefteå kommun. Entreprenören har inte fått någon betalning på över ett halvår eftersom att kommunen anser att de inte haft rätt till det.

– Vi har inte kunnat lösa några viktiga frågor med kommunen det senaste halvåret, därför stoppade vi arbetet tills vi löst det. Vi har rätt att göra så enligt ABT06, säger Rolandas Rekasius, vd för Kauno Tiltai.

Saknar motivation

Igår hade parterna ett möte om konflikten, men Rekasius bild är att parterna i dagsläget är för långt ifrån varandra för att kunna nå en överenskommelse.

Tror du att ni kommer att återuppta bygget om en månad?

– Jag hoppas verkligen det. Skulle någon ringa mig idag och säga ”nu löser vi det här” skulle vi kunna återuppta arbetet imorgon, jag har själv försökt med detta i ett halvår nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.