Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Erik Forsell om värvningen från KHL: ”Övervägt det noga”

Publicerad

Skellefteå AIK:s värvning av den amerikanske forwarden Kenny Agostino har väckt reaktioner. Anledningen är att det är den första värningen av en spelare från KHL till SHL sedan kriget i Ukraina inleddes.

– Vi visste att det är lite kontroversiellt och har övervägt det noga och förankrat det brett i föreningen, säger Erik Forsell, general manager i Skellefteå AIK.

På Skellefteå AIK:S årsmöte tidigare i sommar beslutades det att ingen spelare som skrivit på för en KHL-klubb efter krigsutbrottet i februari 22 ska värvas till klubben. Anledningen att man under måndagen singerade ett ettårsavtal med amerikanen är att hans tidigare kontrakt med Nizhnij Novgorod förlängdes innan den ryska invasionen av Ukraina.

– Han tecknade kontrakt innan kriget bröt ut och har försökt avsluta det utan att lyckas. Vi likställer det på så sätt med andra spelare som spelat i KHL efter kriget och kommit tillbaka, säger Forsell.

Även om värvningen inte strider mot föreningens beslut på årsmötet så har den varit omtalad det senaste dygnet.

– Jag hade mycket hellre sett en likvärdig spelare från vilken annan liga som helst. Men jag accepterar föreningens beslut, säger Jonas Marklund, ordförande i Skellefteås supporterförening North Power till tidningen Norran.

Hör Skellefteå AIK:s general manager Erik Forsell om reaktionerna på värvningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.