Hans Johansson, fastighetsområdeschef NUS. Foto: SVT

Byggdamm orsakar problem på NUS – fastighetschefen ”Vädret har ställt till det”

Publicerad

Personal och boende kring Norrlands universitetssjukhus (NUS) har vittnat om andningssvårigheter på grund av dammet som uppstått från rivningen i närheten.
Hans Johansson som är Fastighetsområdeschef på NUS menar att vädret ställt till det.

I samband med att man rev ner en större del av gamla lasarettet så var vädret både kallt och vindstilla vilket gjorde att ett stort dammoln låg kvar.

– Nu är vi lite mer vakna om det blir liknande väder. Då ser vi till att inte riva väggar eller annat som dammar mycket för att minimera riskerna, säger Hans Johansson, fastighetsområdeschef NUS.

Om vädret inte är på er sida, vad kan ni göra för att det inte ska damma?

– Vi kan riva tak eller något annat där det är mindre bitar att jobba med, säger Hans Johansson.

När det är kallt och vindstilla så blir det svårt att vattna för att minska dammspridningen, då fryser det och blir is, vilket gör det farligt att jobba. Men enligt Johansson ska det inte finnas några farliga ämnen i dammet då man sanerade innan arbetet började. Rivningen beräknas vara klar i januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ombyggnationer på NUS

Mer i ämnet