Flugfiskefestivalen i Kraddsele inleddes med flugfiskeskola för barnen. Foto: Bo Brydsten

Folk flockas till fantasifull festival för flugfiske

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen drog Kraddsele flugfiskefestival igång i Sorsele kommun. Under helgen kommer besökarna få ta del av allt från kasttävlingar till fiskepoesi.

Enligt Bo Brydsten, Kraddsele Fiske, har det varit gott om folk under festivaldagarnas inledning.

– Det är bra med folk, vi har full grupp i flugfiskeskolan och då var det även ett par till ytterligare som ville vara med men som vi inte hade plats för, säger han.

Föreläsning om öringsfiske

Förutom flugfiskeskola pågår även flugbindning hela dagarna, och under lördag-söndag anordnas casting-tävlingar, det vill säga evenemang där folk får tävla i flugfiskekast på land.

– Sedan på lördagskvällen kommer Umeåfiskaren Mikael Lindström hit och föreläser om öringsfiske, och dessförinnan blir det fiskepoesi. Det är Sorsele poesisällskap som precis släppt en ny bok om fiske som de ska läsa ur.

Väderleken har hittills varit fördelaktig.

– Det är fint väder. Inte någon strålande sol, men den tittar fram ibland och vi har inte haft någon nederbörd. Dock är det ganska mycket knott men det får man räkna med vid den här tiden på året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.