Tungan rätt i mun. Omkring 400 löpare gav sig på den snåriga banan som sträcker sig i princip över hela Norrbyskär. Foto: Tobias Thomson, Norrbyskär trail

Fulltecknat traillopp på Norrbyskär

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att springa trail på Norrbyskär är stort och maxkapaciteten på 400 deltagare fylldes redan en vecka innan starten.

Omkring 400 personer hade anmält sig redan för en vecka sedan och det är innebär att tävlingen är helt fulltecknad.

– Det är kapaciteten vi har med tanke på logistiken, säger tävlingsledare Tobias Thomson som under lördagsmorgonen testsprungit banan.

– Jag erkänner att jag är partisk men den är fantastisk i år. Banan sträcker sig över hela ön och man får inte ihop mycket mer kilometer än så här. Vi har 15 kilometer som längst och då är vi ute på spetsen över hela i ön i väldigt varierad terräng, säger han.

Klockan 11 startar barnens lopp där man springer 2 kilometer. Vid klockan 12 är det dags för seniorerna som springer en slinga på 9 kilometer eller 15 kilomter.

På grund av logistiken är det knepigt att fylla loppet med mer än de 400 som anmält sig. Foto: Tobias Thomson, Norrbyskär trail

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.