Bernt Kvamm arbetar för fullt på SM-veckan. Foto: SVT

Funktionären Bernt får åkarna på rätt spår

Uppdaterad
Publicerad

Dagen för invigning av SM-veckan utgör Vitbergsområdet i Skellefteå en surrande myrstack. Ett hundratal funktionärer bidrar med sitt strå till stacken.

På tisdagsförmiddagen arbetade volontärerna med att sätta ut Wee-boards i skidbanan. Wee-board är små kilar av plast, som står på snön och markerar spårgatornas ytterkanter närmast start – och målområdet. En extra markering förutom plastband i midjehöjd och de små granruskorna på upploppet.

En försvarlig laddning wee-boards har transporterats upp från helgens världscuptävlingar i Falun, och märkts om med Skellefteås logga. Arbetskrävande små tingestar, som dras i pulka uppför de första branterna från skidstadion.

– Varje morgon ska vi sätta ut 1500 wee-boards, och varje afton ska vi plocka in dom igen, så att pistmaskinerna kan laga till spåren igen. Så i morse var vi ute klockan 6 redan. Det är roligt att hjälpa till, säger volontären Bernt Kvamm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Skellefteå

Mer i ämnet