Delar av narkotikan som polisen fann vid husrannsakan hos mannen och kvinnan. Foto: Polisens förundersökning

Grovt narkotikabrott i Skellefteå – polis hittade över tre kilo vid husrannsakan

Publicerad

I lägenheten i Skellefteå hittade polisen över tre kilo narkotika. Nu åtalas en man och en kvinna, båda i 25-årsåldern, för grovt narkotikabrott vid Skellefteå tingsrätt.

Det var i början av december förra året som som polisen gjorde ett större narkotikafynd i samband med en husrannsakan på en adress i Skellefteå.

När polisen sökt igenom lägenhet med tillhörande förråd fann de strax över två kilo hasch, 1,2 kilo amfetamin , närmare 600 ecstasy-tabletter samt lite andra narkotikaklassade piller och LSD.

Nu åtalas en man och en kvinna, båda i 25-årsåldern och hemmahörande i Skellefteå, för grovt narkotikabrott. Bland bevisningen mot duon så finns mannens DNA på narkotikaförpackningarna samt att båda personernas fingeravtryck.

Åklagaren menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom det handlar om en stor mängd narkotika och att brottet varit ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt.

Kvinnan nekar till brott, mannen har erkänt ett visst innehav men nekar till grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.