Foto: Patrick Trädgårdh

Magi och frieri när Håkan Hellström intog Umeåscenen

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen tvingades Håkan Hellströms spelning på Stockholms Stadion avbrytas på grund av åska och blixtrar och på precis samma sätt verkade artistens spelning på Campus Arena i Umeå under lördagen bli. Men precis innan spelningen skulle börja sprack vädret upp, solen tittade fram och publiken vittnar om en euforisk konsert.

Precis som namnet på Håkan Hellströms turné, Rullande Åska, antyder verkar det som att han tog med sig åskan från förra helgens spelning i Stockholm. Men i Umeå dröjde det inte länge innan solen tittade fram efter det att spelningen hade dragit i gång.

Personer i publiken som SVT Nyheter Västerbotten talat med beskriver spelningen som magisk.

Håkan Hellström

– Det är den bästa konserten jag någonsin varit på, jag höll på att börja gråta flera gånger för att det var så bra, säger en tjej som SVT talar med.

LÄS MER: Här får Håkan Hellström sin önskan uppfylld

Trots att regnet vräkte ner ringlade kön sig lång utanför arenan inför spelningen. Men precis innan spelningen skulle börja sprack himlen upp och solen tittade fram, vilket fick hela publiken att jubla.

Därefter följde en flera timmar lång spelningen med Håkan Hellström som gästades på scenen av den ena gästartisten efter den andra. Så väl Umeåmusikern Dennis Lyxzén och LaGaylia Fraizer som Erik Lundin och Silvana Imam.

– Det märktes att Håkan verkligen var sig själv och hade roligt på scenen. Sedan kommer gästartisterna in med ny energi och lyfter stämningen hos publiken igen, säger en kille i publiken till SVT.

LÄS MER: Håkan Hellström blir monument

I publikhavet syntes de klassiska vita mössorna och Håkan Hellströms samspel med publiken beskrivs som varm och nära.

– Han sjöng alla klassiska låtar och det vara allsång spelningen igenom. Han gick till och med ner i publiken och sjöng. Det var även en i publiken som fick hålla i micken och sjunga medan Håkan dansade en bit längre bort.

Personer i publiken vittnar om hur de såg en kille fria till sin tjej i publiken och den goda stämningen bland de cirka 10.000 personerna i publiken. Spelningen avslutades sedan med att konfetti sprutades ut bland publiken och att Håkan Hellström sedan stod kvar på scenen och vinkade hej då medan publiken gick ut från arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström

Mer i ämnet