Arkivbild. Foto: SVT

Han blir Malås nya kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Efter det tidigare kommunalrådets plötsliga bortgång har man idag tagit ett officiellt beslut om vem som blir Malås nya kommunalråd. Som väntat blev det den nominerade Mikael Abrahamsson (S) som blir efterträdare.

Det var i december som Malås kommunalråd Martin Noréhn hastigt avled, och kommunen stod utan kommunalråd. I januari nominerades Mikael Abrahamsson (S), ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och som tidigare varit ordförande i Malåbostaden, till posten. I dag klubbade kommunfullmäktige i Malå officellt igenom Abrahamsson som kommunalråd.

– Nu kan resan starta. Jag tycker vi har positiva saker med bland annat Setra och SGU, och många saker på företagssidan som har studsat in för oss som känns oerhört trevligt, säger Mikael Abrahamsson.

”Blir ett oerhört tomrum”

Det nyblivna kommunalrådet lyfter att kommunens dåliga ekonomi varit en tuff fråga, och att man på senare tid haft mer stolpe in för kommunen efter en tuff period.

– Det var ingen hit när Martin avled heller. Det blir ett oerhört tomrum, och man har haft en plan hur det ska se ut under mandatperioden. När den som leder försvinner så blir det ett tomrum och en stor osäkerhet. För vårt parti har det varit tufft det senaste halvåret, säger Abrahamsson.

På den positiva fronten lyfter han bland annat satsningen som Malåbostaden gör på 24 hyreslägenheter som blir inflyttningsklara i juli medan kommunens utmaningar främst ligger i investeringar.

– Vi har bland annat ett badhus som är jobbigt och en pågående skolutredning där vi måste titta på skolan. Det finns ett par saker vi vill bli klara med någon gång. Men med bostadsbyggandet vill vi visa att vi tror på Malå kommun, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer