Här är avdelningen i Umeå som ingen hittar

Publicerad

Det har snart gått ett år sedan avdelningen för ortopedteknik flyttade från sjukhusområdet till nya lokaler på Strömpilen i Umeå.
Men patienterna har svårt att hitta dit. Det saknas nämligen fortfarande ordentlig skyltning.

– Vi syns inte så bra än så länge, säger avdelningschef Jan Ottosson.

Han berättar att flera patienter har irrat runt vid Strömpilen-området innan de hittat rätt.

– Det händer regelbundet, speciellt när det är mörkt. Då har det varit ett stort bekymmer, säger Ottosson.

Ett av problemen är att byggnaden är kulturmärkt. Då kan man inte sätta fasadskylten hur som helst. Men det förklarar inte varför det saknas ordentlig skyltning längs vägen.

– Det är olyckligt och tyvärr en av våra utmaningar just nu när vi flyttar runt. Det är bara att beklaga. Det tycker jag definitivt att vi ska kunna bistå med, säger Peter Olofsson (S), ordförande i regionstyrelsen.

Testa om du kan se skyltningen i klippet här ovan.

Ortopedteknik Västerbotten

Visa

Ortopedteknik, eller Ortopedtekniskt centrum som det tidigare hetat, flyttade i mars 2018 från sjukhusområdet i Umeå. Den nya lokalen vid Strömpilsplatsen några kilometer bort rustades till nyskick.

Här tillverkas bland annat benproteser, skosulor och andra hjälpmedel till patienter som behöver det.

Det pågår stora renoveringsprojekt vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Slitna lokaler som skapat hälsoproblem renoveras och moderniseras. Sommaren 2018 revs gamla ortopedtekniskt centrum för att ge plats åt en ny psykiatribyggnad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer