Foto: SVT

Här vallas älgarna till säkerhet – med skoter

Uppdaterad
Publicerad

En stor grupp älgar har de senaste veckorna befunnit sig trafikfarligt till mellan järnvägen och E12 i Vännäsby. På tisdagsmorgonen lyckades polis, järnvägspersonal och eftersöksjägare driva bort de sista älgarna från området.

De senaste veckorna har 17 viltolyckor inträffat i området. Redan innan helgen sänktes hastigheten på den hårt trafikerade E12 där älgarna befunnit sig. Viltstängsel har även satts upp, men en grupp älgar blev kvar på fel sida.

Ett 20-tal personer bestående av polis, järnvägspersonal samt eftersöksjägare dirigerades med hjälp av en drönare som följde älgarna.

– Det här kan gå precis hur som helst, men vår förhoppning är att älgarna ska vara fogliga och göra som vi säger, sa Joacim Lundqvist, polisens viltsamordnare, strax innan älgflytten startade.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.