Foto: SVT

Här sätts fotbollstältet på Gammlia upp

Uppdaterad
Publicerad

Idag, måndag, började man resa fotbollstältet på Gammlia. Ett 50-tal personer arbetar under förmiddagen med att få den enorma tältduken på plats. På tisdagsmorgonen började man blåsa upp tältet.

Ursprungligen var tanken att fotbollstältet skulle resas vid Maja Beskowskolan, men de planerna skrotades då det skulle kosta minst tio miljoner att flytta ledningar under marken som förser sjukhuset med el och vatten. Istället beslutades att bygga tältet på Gammlia.

Fotbollstältet är en del i den överenskommelse som finns mellan Umeå kommun och Thoréngruppen om byggandet av en multiarena på Noliaområdet där Thorengruppen ska bygga en fotbollshall, innebandyhall samt ett nytt huvudkontor.

Tanken var att fotbollstältet skulle resas redan förra vintern, men det blev aldrig av, främst pågrund av förseningar i markarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.