Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om vi inte lyckas blir det bostadsrätter” – hör om byggstarten mitt i det rådande ekonomiska läget. Foto: Julia Pohjanen/SVT

Här tas första spadtaget på Rödäng i Umeå – oklart om det blir hyres- eller bostadsrätter

Publicerad

På Rödäng i Umeå har bygget av 64 nya bostäder påbörjats. Tanken är att det ska bli bostadsrätter – men det ekonomiska läget gör att planerna kan komma att ändras.

På flera håll i landet har nyproduktioner av bostadsrätter pausats på grund av det ekonomiska läget. Under onsdagen togs ett symboliskt första spadtag i bostadsområdet som kallas Rödängs Trädgårdar i Umeå. Det är 64 nya bostäder som ska byggas. Ännu vet man inte vilka typer av bostäder det blir.

– Om det blir hyresrätter eller bostadsrätter vet vi inte än, det beror helt på vad marknaden tillåter när det både är räntor och inflation, säger Anders Åström, regionchef Peab Bostad.

I slutet av året bestäms det om bostäderna blir hyresrätter eller bostadsrätter.

Hör kommunalrådet Hans Lindberg (S) om projektet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.