Foto: Till vänste: privat. Till höger: SVT

Vill locka hemvändare – erbjuder 100 jobb

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele kommer att få hundra nya jobb och intresset har varit stort. Folk pratar om det på stan och responsen har varit positiv. Arbetsförmedlingen hoppas att det ska locka dit både hemvändare och studerande från andra städer.

Intresset för de hundra nya jobben i Lycksele har varit stort. Det är främst jobb inom kundtjänst som kommer att rekryteras.

– Det har varit förvånansvärt många som hört av sig. Både lokalt och från utflyttade, säger Fredrik Croona, biträdande marknadschef på Arbetsförmedlingen.

LÄS MER: Shekarabi (S): Lycksele har påverkat svensk politik

Rekrytering: ”Vi vill komma igång fort”

Det är ännu osäkert när den stora rekryteringen kommer att dra igång. Men inom en snart framtid, i slutet på augusti, kommer rekryteringen av en chefstjänst att dra igång.

– Under hösten kommer vi att börja rekrytera arbetsförmedlare och sektionsschefer. Vi har fått lite förslag på lokaler, vi drar inte ut på rekryteringen i onödan utan vi vill komma igång så fort som möjligt, säger Croona.

Vill locka utflyttade, lyckselebor och studerande

Arbetsförmedlingen hoppas på att förbättra service på distans för arbetssökande och arbetsgivare. De ser det som ett bra tillfälle att lokalisera en kundtjänst i Lycksele.

Vad har ni för förhoppningar?

– Vi ser att vi absolut kan rekrytera runt om i Lycksele, boende i regionen, men även studerande i Umeå och sen hoppas vi på ett antal hemvändare som skulle kunna tänka sig att flytta hemåt, avslutar Fredrik Croona.

Arbetsförmedlingen kommer att finnas på plats under motorveckan i Lycksele, framförallt under torsdagen. De kommer att finnas lokala arbetsförmedlare men även en chef från kontoret i Luleå på plats för att svara på frågor kring tjänsterna och etableringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer